Olivijn | Wendela Copijn

Tastbaar zonnegoud

Diep, zeer diep in de aarde gloeit een enorme dikke groengouden bol: een laag rondom de hele aarde van olivijn/peridotiet, die het onderste deel van de bovenste aardmantel vormt. Dieper dan, waar de amethisten, bergkristallen, granaten en serpentijnen ontstaan zijn, en ook dieper dan de diepste granietlagen met daaronder de basalten, ligt deze enorme laag olivijn. Alle leven wordt gedragen door deze diepe laag en is verbonden met de energie ervan. Het is de kwaliteit van onafhankelijkheid, vrijheid, grootsheid, van succes en overvloed en verbondenheid. Het is de energie van het zonnewezen zelf, de frequentie van de liefde van de Schepper.Slechts op sommige plaatsen op aarde worden deze frisgroene tot geelgroene kristalletjes aan de oppervlakte gevonden: daar waar er sprake is van vulkanisme of meteorieten. Met het vloeibare, hete magmatische basalt als transportmiddel lift de olivijn vanuit de diepte mee omhoog. Het is een ijzer-magnesium-silicaat, die in de diepte al zijn vorm heeft aangenomen en met het vloeibare basalt naar boven komt.

Je vindt olivijn ook in pallasiet: kom hem maar eens bewonderen. Pallasiet is een ijzermeteoriet met insluitingen van olivijn! Hou je die tegen het licht, dan schijnt een goudgroene kwaliteit je tegemoet. Deze zeldzame meteorieten zijn gevormd in de ruimte lang voor onze aarde zijn aanvang nam. Meteorieten zijn brokstukken van oude hemellichamen, ontstaan in een oude hemelste strijd? Dooreen inslag treffen we ze op aarde aan. Een vulkanische uitbarsting of een hemelse inslag, wat komt daarbij vrij?

Een zonnekracht, die zijn weerga niet kent! Een zonnekracht die alles verbindt, verblindt en doorlicht. Een zonnekracht die ons mensen, maar ook al het leven met kracht treft in zijn/haar diep weggestopte groengouden laag. Een wezenslaag van ons hart, waarin wij herkennen en erkennen deel uit te maken van dit licht, van dit zonnewezen, van deze Christus-energie. Wij zijn verbonden met al het groeiende, stromende, levende aardse bewustzijn. Ook als het zeer diep in ons is weggestopt en niet meer gloeit, maar hard en koud geworden is door afzettingslagen van onze negatieve zelfbeelden, dan nog kunnen we getroffen worden door deze inslag van licht. Niet alleen de goede dingen hebben we ontvangen van onze ouders, ook dat waarmee we als volwassene ons diepste zelf schromelijk te kort doen. Olivijn lost ergernis, woede en schuldgevoelens op, helpt de eigen fouten te herkennen en erkennen, steunt je om zaken weer goed te maken en helpt je te vergeven, zodat jij innerlijk weer vrij wordt en uiterlijk meer gezond. We stromen weer, gloeien weer, voelen ons energiek en herboren. Omdat we eindelijk de plaats innemen, die voor ons bedacht is, die wij geacht worden in te nemen. Allemaal – niemand uitgezonderd – al het leven, wordt gedragen en doorlicht door het groene goud van de olivijn. Olivijn is een schitterende steen ook voor contact met elementwezens, die in hun subtiele aanwezigheid zorgdragen voor het leven. Het leert je communiceren met elfen, deva’s en natuurwezens. Olivijn is een echte ‘aardehealer’: Strooi je de grijsgroene emmers olivijn leeg over je tuintje dan ga je verzuring en mos tegen. Daarnaast bindt het zeer veel CO2 uit de lucht. Strooien maar!

Citrien blog Wendela Copijn
Citrien blog Wendela Copijn
Citrien blog Wendela Copijn
Vorige
Vorige

Agaat | Wendela Copijn

Volgende
Volgende

Citrien | Wendela Copijn